Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIHidrojenli minibüs İskoçya’da başarıyla test edildi

Hidrojenli minibüs İskoçya’da başarıyla test edildi

Enerji şirketi SSE, hidrojen yakıtlı elektrikli aracın (FCEV) Aberdeen testinde tek bir dolumla 630 km yol kat ettiğini açıkladı. Araç ayrıca iyi bir yakıt verimliliği sağladı.

Hidrojen Haber- Hidrojen yakıt şirketi First Hydrogen’ in  hidrojen yakıtlı elektrikli araç filosu, yaptığı denemeleri “etkileyici performanslarla” tamamladığını duyurdu.

Denemeleri yapan enerji şirketi SSE, aracın yakıt tüketimi ve menzili açısından verimli olduğunu belirtti. Bir ay süren deneme boyunca, First Hydrogen’in araçları Aberdeen bölgesinde hafif trafik koşullarında daha önce yaptığından daha uzun süreler maksimum hız sınırlarında seyretti. Yüksek hızlarda araç iyi bir yakıt verimliliği sağladı ve 100 metrede yaklaşık 1,58 kg hidrojen tüketti.

Hidrojen yakıtlı elektrikli araçlar, sadece su buharı üreten ve karbon salınımı yapmayan bir teknolojiye sahip. Bu da onları çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım seçeneği haline getiriyor.

SSE sürücüleri, sürücünün standart bir akülü elektrikli araca benzediğini, ancak menzil kapasitesinin daha etkileyici olduğunu ve aracın bu anlamda dizel bir araç gibi performans gösterdiğini belirtti.

FCEV, dönüşte tam yüklü tek yönlü ve kısmen yüklü olarak sürdü ve sürücüler, yüklerin araç hızını ve menzili azaltmadığını, yakıt hücresi performansını etkilemediğini belirtti.

Araç hibrit olduğundan, hızlanma ve frenleme arasındaki sık geçişler de dahil olmak üzere sürüş sırasında yakıt tüketimini pil gücüyle destekleyebilir. Minibüs ayrıca yolculuk sırasında aküsünü maksimum şarjda tuttu.

Aberdeen’in hidrojen yakıt ikmal istasyonlarının deneme sırasında yenilenmesi nedeniyle, araca 350 bar yerine 700 bar’da yakıt ikmali yapıldı ve yakıt ikmali süresi dakikalar sürdü.

First Hydrogen’in hidrojen yakıtlı elektrikli araçları, Aberdeen’de bulunan Avrupa’nın ilk hidrojen otobüs filosuna da dahil edildi. Bu proje, hidrojenin toplu taşıma alanında da kullanılabilirliğini ve avantajlarını gösteriyor.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk sıvı hidrojen taşıyıcısı Umman’da
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER