Ana SayfaRAPORLARABD Ulusal Temiz Hidrojen Stratejisini açıkladı

ABD Ulusal Temiz Hidrojen Stratejisini açıkladı

ABD Ulusal Temiz Hidrojen Stratejisi ve Yol Haritasını açıkladı. Belge, stratejik ve yüksek etkili kullanımlara, maliyet azaltma ve bölgesel hidrojen ağlarına odaklanmakta.

Hidrojen Haber- ABD hükümeti, taslak belgeyi açıklamasından sekiz ay sonra, uzun zamandır beklenen “Ulusal Temiz Hidrojen Stratejisi ve Yol Haritası”nın son halini yayınladı. Güncellenen belgede üç temel öncelik aynı kaldı: temiz hidrojen için stratejik, yüksek etkili kullanımların hedeflenmesi, temiz hidrojen maliyetinin düşürülmesi ve bölgesel temiz hidrojen merkezlerinin inşa edilmesi. Raporda evsel temiz hidrojen üretimi hedefleri de aynı kaldı; 2030’a kadar 10 milyon ton, 2040’a kadar 20 milyon ve 2050’ye kadar 50 milyon ton.

Enerji Bakanlığı’nın 99 sayfalık belgesinde, “özellikle de karbondan arındırılması zor sektörlerde temiz hidrojen kullanımına stratejik olarak maksimum fayda sağlamaya odaklanılacak. Elektrifikasyon gibi alternatif düşük maliyetli ve verimli teknolojilerle rekabet etmek yerine, temiz hidrojenin benimsenmesiyle maliyetlerini düşürebilecek endüstrilere odaklanacaktır. ” İfadesi yer alıyor. Bu ifade hidrojenin ‘nin otomobiller ve binaların ısıtılması için kullanılmasını neredeyse tamamen dışlıyor.

Hedef pazarlar arasında endüstriyel sektör, ağır hizmet taşımacılığı ve temiz bir şebeke sağlamak için uzun süreli enerji depolama yer alıyor.

Yakın tarihli bir hükümet raporu ABD’nin 2035’te hidrojen üretme maliyetinin kg başına 1,50 dolara ulaşacağını belirtmesine rağmen, hükümetin ana stratejisi maliyeti 2026’ya kadar 2 dolara ve 2030’a kadar 1 dolara düşürmek.

Strateji belgesi, hidrojen kullanımının üç aşamasından bahsediyor:

Birinci aşamada temiz hidrojen uygulamaları, karbonsuzluğu sağlamak için temiz hidrojene çok az alternatifi olan ve hidrojene ve uyumlu son kullanımlara erişimin olduğu mevcut pazarlar tarafından hızlı bir şekilde başlatılıyor. Bunlar şunları içeriyor: amonyak üretimi; yağ arıtma; uzun mesafeli ağır hizmet kamyonları; uzun mesafe otobüsleri; madencilik, inşaat ve tarımda ağır makineler ve forkliftler.

İkinci aşama;  çelik ve bazı endüstriyel kimyasal üretimlerin enerji depolaması ve güç üretimini; orta hizmet tipi kamyonlar, bölgesel feribotlar ve havacılığı içeriyor.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli iş jeti 2030'da hazır

Temiz hidrojen üretimi önemli ölçüde arttıkça ve maliyetler düştükçe oluşacak üçüncü aşama ise nakliyeyi, çimento  ve özellikle kimyasallar gibi belirli sektörler için yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyulan endüstriyel sektörde, yüksek sıcaklıklı ısıtma sistemlerinin mevcut doğal gaz şebekeleriyle harmanlama çalışmalarını kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER