Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİBosch hidrojen yakıt pili fabrikasını kapatabilir

Bosch hidrojen yakıt pili fabrikasını kapatabilir

Geçtiğimiz yıllarda Hidrojen yakıt pili fabrikasına dönüştürülen Bosch tesisi yeterli talep olmadığı için kapanabilir. Ancak Şirketin hidrojen yakıtlı TIR fabrikasına 200 milyon dolar yatırması hidrojene güveninin devam ettiğini gösteriyor.

Hidrojen Haber-. Fransız haber ajansı AFP’nin haberine Güney Fransa’da yer alan Bosch tesisi müşteri kitlesi oluşmadığı takdirde tamamen kapanabilir. Tesis, yeterli müşteri bulunamadığı için geçtiğimiz aylarda üretimi durdurmuştu.

Bosch,  2018’de dizel enjektör ürettiği tesisi, ürüne talebin azalmasının ardından bir dizi farklı sektöre hizmet verecek şekilde çeşitlendirmeyi kabul etti.  2019’da dizel jeneratörlerin yerini alacak soğutmalı kamyon römorkları için yakıt hücresi sistemleri oluşturmak üzere FresH2 projesini başlatarak fabrikayı dönüştürdü.

Konuyla ilgili bir Bosch yetkilisi tarafından yapılan açıklamada,  ulaşım sektörünün hidrojen yakıtlı ürünlere henüz geçmeye başladığını belirtilerek, firmanın elinde  “hidrojenin sektördeki geleceğine dair yeterli güvenilirlikte veri olmadığı” ifadesi kullanıldı.

FreshH2 projesi 2021 yılında ilk yol testinden başarıyla geçmiş, bu yıl erken sürümünü piyasaya sunulan ürünün hazır halinin 2024 yılında çıkacağı belirtilmişti. Bosch ’tan gelen bu açıklamaların ardındansa bu hedefe ulaşılacağını düşünmek zor. Bunun yanında firmanın ABD’de bulunan hidrojen yakıtlı tır fabrikasına 200 milyon dolar yatırıyor olması ve dünyada hidrojen yakıtlı araç üretimine en çok bütçe ayıran firmalardan biri olması şirketin, hidrojen yakıtına güvendiğini gösteriyor.

İlginizi çekebilir:  AB’den Shell’e hidrojen teşviği
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER