Ana SayfaETKİNLİKLERDenizcilik ve Havacılıkta hidrojen

Denizcilik ve Havacılıkta hidrojen

Denizcilik ve Havacılık sektörü liderlerinin oluşturduğu birlik olan SASHA, “Geleceğe Yakıt Sağlamak: Yeşil hidrojen”  konulu bir web semineri (webinar) düzenledi.

SASHA,  denizcilik ve havacılık sektörlerinden liderleri bir araya getirdi.. Webinar,  denizcilik ve havacılığın karbondan arındırılmasının en iyi yolunun yeşil hidrojen ve Hava yakalama teknolojisi (DAC)  olduğunu gösteren ARUP’ un özel araştırmasını da içeriyor.

DAC teknolojisi, mühendislik bir sistem kullanarak havadaki karbondioksiti (CO2) doğrudan ayıran bir karbondioksit giderme teknolojisidir. DAC teknolojisi bunu, atmosferik havayı çekerek, bir dizi kimyasal reaksiyonla CO2 moleküllerini ayırıp geri kalan havayı ortama geri vererek yapar. 

Konuyla ilgili Opportunity Green’in CEO’su ve SASHA Koalisyonu Direktörü Aoife O’Leary,  açıklmasında “Bireysel havayolları ve nakliye şirketleri sektörlerinde yeşil hidrojen çağrısında bulunuyor, ancak sesleri kendi başlarına yeterince yüksek değil. Bu endüstrilerin bu konuda güçlü, birleşik bir ses oluşturması gerekiyor, böylece politikacılar üzerinde daha fazla etkiye sahip oluyorlar. Havacılık ve denizcilik sektörlerinde Net Sıfır geleceğine adil bir geçiş sağlamak iddialı bir hedeftir ve bu endüstri liderleri ve karar vericiler arasındaki doğru işbirliği ile mümkündür. ” ifadesini kullandı.

Arup’un Danışma ekibindeki Hidrojen, CCUS ve Yeni Yakıtlar Direktörü Sally Prickett, “Güvenli bir yeşil hidrojen tedariki, sürdürülebilir havacılık ve nakliye yakıtları üretmek için çok önemli olacak ve SASHA Koalisyonu için yaptığımız araştırma, bu endüstriler için bir dizi olası karbonsuzlaştırma yolunun yeşil hidrojen olduğunu belirtiyor” dedi.

SASHA Koalisyonu, sürdürülebilir bir havacılık ve denizcilik geleceği için yeşil hidrojenden yararlanmayı amaçlayan bir girişimdir. Koalisyon, havacılık ve denizcilik sektörlerindeki karbon emisyonlarını azaltmak için yeşil hidrojenin üretimini, dağıtımını ve kullanımını desteklemektedir. Koalisyonun üyeleri arasında hükümetler, şirketler, araştırma kurumları ve sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir:  “Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi” start aldı

İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER