Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENGüney Afrika’da 1 milyar dolarlık yeşil hidrojen yatırımı

Güney Afrika’da 1 milyar dolarlık yeşil hidrojen yatırımı

Hollanda hükümeti Güney Afrika hükümeti ile birlikte Güney Afrika’daki projelere yatırılması için 1 milyar dolarlık yeşil hidrojen fonu kuruyor.

Hidrojen Haber- Hollanda hükümeti, Güney Afrika’nın halen kömür ağırlıklı  enerji ekonomisini çeşitlendirme ve yenilenebilir enerjiye dönüştürme  hedefini destekliyor. Bu amaç çerçevesinde Hollanda, Güney Afrika ile birlikte Güney Afrika’daki yeşil hidrojen projeleri için 1 milyar dolarlık bir yeşil hidrojen fonu kurmayı planlıyor. 

Fona Hollanda hükümetinin yanı sıra Güney Afrika Gelişim Bankası, Güney Afrika Endüstriyel Gelişim Şirketi, Güney Afrika kökenli finansal hizmet şirketi Sanlam ve Hollanda kökenli Climate Fund Managers isimli yatırım şirketi de katkı sağlayacak. Güney Afrika hükümeti fon ile birlikte 2030 yılına kadar 10 GW’lık elektrolizör kapasitesine sahip olmayı planlıyor.

Güney Afrika başkanı Cyril Ramphosa fon hakkında, “Hollanda’dan gelen SA-H2 yeşil hidrojen fonu için 1 milyar dolarlık desteği için teşekkür ediyoruz.” İfadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  İspanyol gaz şebekesine  yüzde 20 hidrojen karışımının maliyeti 700 milyon avro
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER