Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENİspanya'dan yeşil hidrojene 100 milyon avro teşvik

İspanya’dan yeşil hidrojene 100 milyon avro teşvik

İspanya hükümeti yeşil hidrojen projelerine toplamda 100 milyon avroluk teşvik vereceğini açıkladı. Önümüzdeki dönem bu teşviklerin artabileceği belirtiliyor.

Hidrojen Haber- İspanya hükümeti geçtiğimiz salı günü 7 adet yeşil hidrojen projesine teşvik vereceğini açıkladı. Toplamda 100 milyon avroluk değere sahip olan teşvikler, yeşil hidrojeni ağır sanayide kullanan projelere verilecek.

İspanya’nın 7 ayrı bölgesinde yer alan elektrolizör projelerinin her birine 10 ile 15 milyon avro arasında teşvik verilecek. Ekolojik Değişim ve Demografik İmtihanlar Bakanlığı “Fon alacak projeler, yenilikçi değerlerime göre seçildi” diye bir açıklama yaptı ve teşviklerin amacının elektrolizörlerin ağır sanayide kullanımını desteklemek ve göstermek olduğunu belirtti. 

Bakanlık önümüzdeki aylarda hidrojen alanında araştırma için 40 milyon avroluk daha teşvik vermeyi planlıyor. Bu teşvikler, İspanya’nın 2024 yılına kadar 300 ila 600 MW arası ve 2030’a kadar 4 GW elektrolizör kapasitesi hedefi için önemli adımlar olacak. İspanya Avrupa’nın en ucuz hidrojenin üretme potansiyeline sahip ülkelerden biri olarak görülüyor. Ülkenin, toplam değeri milyarlarca avroya ulaşan bir dizi büyük yeşil hidrojen projesi var, ancak hiçbiri henüz nihai yatırım kararına ulaşmadı.

İlginizi çekebilir:  Yeşil hidrojen 5 sene içinde mavi hidrojenden daha ucuz olacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER