Ana SayfaİŞ DÜNYASIİTO ve TOBB ‘Hidrojen Görev Gücü’ne konu önerecek

İTO ve TOBB ‘Hidrojen Görev Gücü’ne konu önerecek

İstanbul Ticaret Odası İTO, üyelerine bir mesaj göndererek, ‘Hidrojen Görev Gücü çalışmaları kapsamında ele alınmasını talep ettikleri konuları’ iletmelerini istedi.

Hidrojenhaber – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Ticaret Odası, üyelerinin hidrojen enerjisi alanında araştırılmasını talep ettikleri konuları derleyip Hidrojen Görev Gücü’ne aktaracaklar. 

TOBB yazdığı bir yazıyla İTO’dan üyelerini konu hakkında bilgilendirip, talepleri toplamasını istedi. İTO da, üyelerine bir mesaj göndererek, ‘Hidrojen Görev Gücü çalışmaları kapsamında ele alınmasını talep ettikleri konuları’ kendilerine iletmelerini talep etti. 

Mesajda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı arasında ‘Yeşil Enerji Alanında İş Birliği Niyet Beyanı’nın imzalandığı hatırlatıldı. Bu beyan kapsamında Türkiye ve Almanya arasında yeşil hidrojen alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin ve bu alanda karşılıklı bilgi ve teknoloji alışverişinin desteklenmesinin hedeflendiği ifade edildi. 

Mesajda şu ifadelere yer verildi: 

“İşbirliği kapsamında; yeşil hidrojenin üretimi, işlenmesi, depolanması, kullanımı ve taşınması ile ilgili hem araştırma ve geliştirme hem de ticari projelerin uygulanmasını teşvik etmek konularında anlaşmaya varıldığı belirtilmektedir. Anlaşmaya varılan konuların uygulanması için iki ülke temsilcileri tarafından ortaklaşa yönetilecek olan “Hidrojen Görev Gücü”nün oluşturulduğu bildirilmektedir. 

Bu kapsamda; Hidrojen Görev Gücü çalışmaları kapsamında ele alınmasının talep edildiği öncelikli çalışma konuları hakkında  görüş, öneri ve değerlendirmelerin en geç 12 Haziran 2023 tarihine kadar İTO’nun mail adresine gönderilmesi talep edilmektedir.”

İlginizi çekebilir:  Elektrolizörde Japon devrimi: İridyumda %95 tasarruf
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER