Ana SayfaHİDROJENPlug Power’dan hidrojene 6 milyar dolar

Plug Power’dan hidrojene 6 milyar dolar

ABD’li şirket Finlandiya'da günde 850 ton yeşil hidrojen üretme kapasitesine sahip 3 yeşil hidrojen ve amonyak tesisi kurmayı planlıyor.

Hidrojenhaber – Dünyanın her köşesinde şirketler ve hükümetler yenilenebilir enerji ve hidrojene büyük yatırımlar yaparken, ABD’li Plug Power da küresel hidrojen üretimini artırmak için harekete geçti. Plug Power, Finlandiya’da günde 850 ton yeşil hidrojen üretmesi planlanan 3 yeşil hidrojen ve amonyak üretim tesisine 6 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Planlanan üretim tesisleri için ‘Nihai Yatırım Kararı’ 2025 / 2026 yıllarında ‘verilecek. Projenin onaylanması halinde birkaç yıl içinde Plug Power’ın uluslararası üretimde önemli bir konuma ulaşma potansiyeli bulunuyor.

YAKIT HÜCRESİ ÜRETİYOR

Plug Power, başta nakliye endüstrisi olmak üzere çeşitli uygulamalar için hidrojen yakıt hücresi sistemleri geliştiren bir şirket. Şirketin ürettiği yakıt hücreleri, geleneksel kurşun-asit pillerin veya içten yanmalı motorların yerini alan, genellikle teslimat kamyonetleri ve forkliftler gibi elektrikli araçlarda kullanılıyor. Plug Power, yakıt hücresi sistemlerine ek olarak hidrojen jeneratörleri, yakıt ikmal istasyonları ve depolama sistemleri gibi hidrojen altyapı çözümleri de üretiyor.

İlginizi çekebilir:  İspanya’dan 10 Yeşil Hidrojen Projesine 900 Milyon avro destek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER