Ana SayfaOTOMOTİVRolls Royce hidrojeni yakın takibe aldı

Rolls Royce hidrojeni yakın takibe aldı

Dünyanın en lüks otomobillerini üreten Rolls Royce, altyapı ve teknoloji uygun hale geldiğinde araçlarında hidrojen yakıt hücreleri kullanabilir.

Hidrojenhaber – İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, teknoloji geniş ölçekte ticarileştirilecek kadar olgunlaştığında, gelecekteki elektrikli otomobilleri için geleneksel pillerden hidrojen yakıt hücreli güç aktarma organlarına geçmeyi hedefliyor.

Rolls Royce’un ilk elektrikli modeli Spectre, geçen hafta İtalya’da tanıtıldı. 450 kilometrenin üzerinde menzile sahip Spectre’ın üretimi; 120kWh’lık, bugüne kadar bir otomobile takılmış en büyük pil ile Eylül ayında başlayacak.

HİDROJENLİ RR ÜRETİLEBİLİR

Lansmanda soruları yanıtlayan CEO Torsten Müller-Ötvös, bir Rolls-Royce’un benzersiz konumunun ve ortalama araç sahibinin özel kullanım durumunun, gelecekte alternatif bir yakıt olarak hidrojeni düşünme olasılığını gündeme getirdiğini ifade etti. 

Geleneksel motorlara benzer yanmalı bir motorun hidrojeni kullanmak için en verimli yol olmadığına dikkat çeken CEO, “Gelecekte hidrojen kullanılacaksa, yakıt hücrelerinde kullanılmalı. Yakıt hücrelerinin pile benzer. Farkı yaratan enerjiyi nasıl elde ettiğinizdir.
Bizim için doğru zaman geldiğinde ve teknoloji bu kadar gelişmişken, Rolls-Royce olarak kesinlikle peşinden koşacağımız bir şey olduğunu söyleyebilirim. Pillerden çıkıp yakıt hücrelerine girebiliriz” diye konuştu.

ALTYAPININ GELİŞMESİ ŞART

Hidrojen tahrik sisteminin fizibilitesini değerlendirmek için hidrojen yakıt altyapısındaki gelişmeleri yakından izleyen Rolls Royce CEO’su “Evde hidrojen şarjı yapamazsınız ama elektrikli pilleri şarj edebilirsiniz. 

Pek çok müşterimizin evinde zaten şarj cihazı var,  birçoğu için Spectre onların ilk elektrikli arabası değil. Hidrojen için altyapının da gelişmesi gerekiyor” dedi. 

İlginizi çekebilir:  ABD emisyonlarını yeşil hidrojen ile azaltacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER