Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENAvrupa Birliği'nden Şili'ye  hidrojen için 225 milyon avro

Avrupa Birliği’nden Şili’ye  hidrojen için 225 milyon avro

Avrupa Komisyonunun başkanı Ursula von der Leyen, Güney Amerika gezisinde Arjantin'den sonra Şili’ye de 225 milyon avro yeşil hidrojen teşvik sözü verdi.

Hidrojen Haber- Avrupa Birliği’nin Avrupa Komisyonu’nun başkanı Ursula von der Leyen, yenilenebilir enerjiye destek amaçlı yaptığı Güney Amerika gezisinde Arjantin’den sonra Şili’ye uğradı. Başkan, Şili hükümetine toplamda 225 milyon avroluk yeşil hidrojen teşviği vereceğinin sözünü verdi.

Avrupa Birliği’nin Güney Amerika ülkelerine yeşil hidrojen desteklerinin sebebi bu ülkelerin Avrupa’nın ithal edebileceği yeşil hidrojen üretimini arttırmak olarak yorumlanabilir. Şili, hidrojen konusunda Avrupa Birliği’nden alacağı 225 milyon avro ile birlikte Uluslararası Kalkınma Bankasından 400 milyon dolar ve Dünya Bankasından da 150 milyon dolar destek alıyor.

Avrupa Birliği 225 milyon avroluk teşviğin yanı sıra, Şili hükümetine hidrojen projelerinde bilgi aktarımı ve teknik yardım amaçlı kullanılacak 8 milyon avro sözü daha verdi. 225 milyon avronun tamamı Avrupa Birliği’nin kasasından çıkarken 8 milyon avronun sadece yarısı Avrupa Birliğinin kasasından çıkacak ve kalan yarısı ise Almanya’nın Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığının bütçesinden alınacak.

İlginizi çekebilir:  Hidrojen piliyle güneşten gece de yararlanılacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER