Ana SayfaTEKNOLOJİUçaklar için hidrojenli yeni tip elektrik motoru

Uçaklar için hidrojenli yeni tip elektrik motoru

Almanya merkezli uçak motoru üreticisi MTU Aero Engines, havacılık sektöründe kullanılmak üzere sıvı hidrojeni elektrik enerjisine dönüştüren bir teknoloji geliştiriyor.

Hidrojen Haber- Alman MTU, uçaklar için yeni bir hidrojenli elektrik motoru geliştiriyor. Almanya’nın Münih kentinde tanıtılan yeni teknoloji, pervaneye güç veren yüksek verimli bir elektrik motorunu içerecek ve bu model motorlu uçaklar, 2025 yılında başlanması planlanan kısa banliyö ve bölgesel uçuşlarda kullanılabilecek. Şirketin yan kuruluşu eMoSys, proje için 600kW’lık elektrik motoru tasarlıyor.

Şirketler, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ile işbirliği içinde, geleneksel gaz türbini tahrik sistemlerini MTU’nun hidrojenle çalışan yakıt hücresi aracılığıyla enerji sağlanan 600kW elektrikli güç aktarma organlarıyla değiştirmeyi hedefliyor.MTU ayrıca onay gereklilikleri üzerinde çalışmak üzere Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) ile işbirliği yapıyor.

2020 yılında MTU ve DLR, bir Mutabakat zaptı imzalanmasının ardından ortaklaşa bir yakıt hücresi tahrik sistemi geliştireceklerini duyurmuştu. Bu kapsamında ikili, bir Dornier 228 uçağını hidrojenle çalışan bir yakıt hücresi ve elektrikli pervane motoru ile donatmayı planlıyordu.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk sıvı hidrojen taşıyıcısı Umman’da
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER