Ana SayfaHİDROJENAvrupa Hidrojen Bankası ve H2Global güçlerini birleştiriyor 

Avrupa Hidrojen Bankası ve H2Global güçlerini birleştiriyor 

Avrupa’ya yeterli ve uygun fiyatlı Hidrojeni sağlamak için Avrupa Hidrojen Bankası ve Alman H2Global el ele verdi. İkili ilk aşamada büyük bir hidrojen ihalesi düzenlemeyi planlıyor.

Hidrojen Haberleri- Avrupa Enerji Komiseri Kadri Simson ve Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yeni Avrupa Hidrojen Bankası’nı Almanya’nın H2Global destek programıyla birleştirmeyi kabul etti. Bu, H2Global’in kendi hidrojen ihalelerini düzenlemek isteyen tüm AB Üye Devletleri için açık olacağı anlamına geliyor.

Banka ve Alman girişimi ayrıca uluslararası hidrojen ithalatına yönelik bir ihale gerçekleştirecekler. Avrupa Hidrojen Bankası, yıl sonundan önce başlatılacak ilk pilot hidrojen ihalesi için 800 milyon avroluk bir bütçe ayırdı.

Hidrojen Avrupa CEO’su Jorgo Chatzimarkakis. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada ; “Hidrojen Stratejisi’nin uygulanmasında güvenilir kalmak için kesinlikle bu adıma ihtiyacımız vardı. AB içinde gerekli zaman diliminde üretebileceğimizden daha fazla yenilenebilir hidrojene ihtiyacımız olacak. Ayrıca rekabetçi bir fiyata ihtiyacımız var.” Şeklinde konuştu.

Hidrojen Avrupası Politika Direktörü Daniel Fraile, ise ; “Avrupa hidrojen endüstrisini başlatmak için hıza, kararlılığa ve güçlü bir AB politikasına ihtiyacımız var. Aksi takdirde, geride kalacağız ve rekabetçi ve bol yenilenebilir hidrojen diğer sanayi bölgelerine akacak. Umarız yeni organ hızlı bir şekilde faaliyete başlayabilir ve önümüzdeki aylarda ilk ihaleyi ayarlayabilir.” İfadesini kullandı.

H2Global, Almanya’nın hidrojen ithalat programı. Bu program, yeşil hidrojen üretim tesislerinin güneşli AB dışı ülkelerde geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Avrupa Hidrojen Bankası ise  hidrojene  geçişi hızlandırmak için kurulan bir banka. AB’nin 3 milyar Euro yatırım yaptığı banka, hidrojene geçmek isteyen şirketlere destek vermeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Sıvı hidrojenli uçak Dünyanın ilk pilotlu uçuşunu gerçekleştirdi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER