Ana SayfaİŞ DÜNYASINike ürünlerini hidrojenli gemiyle taşıyacak

Nike ürünlerini hidrojenli gemiyle taşıyacak

Nike dünyanın hidrojenli konteyner gemisini Hollanda’da kullanacak.

Hidrojen Haber- Dünyaca ünlü spor giyim firması Nike, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde  ilk kez üretilen hidrojenli  konteyner gemisini kullanmaya başladı Future Proof Shipping (FPS) tarafından geliştirilen 110m x 11.45m boyutlarındaki konteyner gemisi H2 Barge 1 olarak adlandırıldı. Hidrojen yakıt hücreleri ile donatılan gemi, Nike’ın ürünlerini Rotterdam ve Belçika’daki Avrupa Lojistik Kampüsü arasında taşırken yılda 2 bin ton karbon tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Nike EMEA Operasyon ve Lojistik Başkan Yardımcısı Eb Mukhtar konuyla ilgili olarak; “Nike’ın nihai hedefi sıfır karbonlu, sıfır atıklı bir gelecek yaratmak. Onlarca yıldır bu yolculuktayız ve gelecek için daha da cesur hedefler belirliyoruz,  H2 Barge 1 gelecek nesiller için çevreyi korumak amacıyla lojistik ve taşımacılıkta sürdürülebilir ilerlemeye yatırım yaptığımızın önemli bir örneğidir” şeklinde açıklamada bulundu.

Çabaları öven Hollanda Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Mark Harbers, FPS’nin kurucusu Hib van de Grijspaarde’yi A-Sıfır (A0) emisyon etiketi ile ödüllendirdi. Harber, konuşmasında ; “H2 Barge1’e ilk A-“0 emisyon” etiketini sunmaktan mutluluk duyuyorum, çünkü gerçekten sıfır emisyon olarak nitelendirilen ilk gemi. Alkışlanmaya değer bir başarı. Umarım Future Proof Shipping’in bu başarısı, diğer armatörleri de emisyonsuz taşımacılığa geçiş yapmaya ikna eder ve gelecekte daha birçok A-Zero emisyon etiketi dağıtılır.” İfadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Japonya hidrojenli uçak teknolojisine mali destek sağlayacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER