Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİEdison "en verimli" hidrojenli santrali açtı

Edison “en verimli” hidrojenli santrali açtı

İtalya’nın en büyük ikinci enerji üreticisi Edison S.p.A, hidrojen ve doğal gazla çalışabilen termoelektrik santralini açtı. Firmaya göre bu, şimdiye kadarki en verimli termoelektrik santral.

Hidrojen Haber- Edison elektrik Marghera Levante’deki 780 MW’lık  hidrojenli santralinin açılışını duyurdu. 1964 yılında inşa edilen termoelektrik santral, 1992’de İtalya’nın ilk doğal gaz kombine çevrimli santrali haline getirilmişti. Mevcut yenileme ile santral %50 ye kadar hidrojen karışımı ile kullanılabilecek.

Santralin İnşaat çalışmalarının tamamlanması dört yıl sürdü ve bin kadar işçi ve 250 tedarikçi istihdam edildi.  Toplam yatırım maliyeti ise yaklaşık 400 milyon Avro.

Santral İtalyan termoelektrik parkının mevcut ortalamasına kıyasla azot oksit emisyonlarının %70 ve karbon emisyonlarını %30 daha azaltılmasını sağlıyor.

Edison CEO’su Nicola Monti, en yeni üretim tesisinin ulusal elektrik sisteminin esnekliği ve yeterliliği için son derece stratejik olduğunu söyleyerek Edison’un 2030 a kadar yenilebilir enerjiye 10 milyar avro yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Edison S.p.A. 1884 yılında kurulmuş bir İtalyan elektrik hizmetleri şirketi. Şirket, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da 5 bin den fazla kişi istihdam ediyor.

İlginizi çekebilir:  Beijing Belediyesi karbonu hidrojenle azaltacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER