Ana SayfaTEKNOLOJİDizelden hidrojenliye dönüşen lokomotif görücüye çıktı

Dizelden hidrojenliye dönüşen lokomotif görücüye çıktı

Çinli CRRC dizel lokomotifi hidrojen yakıt hücresiyle çalıştırdı ve dünyada bir ilke imza attı. Bu teknoloji elektrikli lokomotiflerden daha ucuz bir seçenek olabilir.

Hidrojen Haber- Çin devlet şirketi CRRC, dizelli motor ile çalışan bir lokomotifini sadece  hidrojen yakıt hücresi ile çalışır hale getirdi, şirket bu başarının dünyada bir ilk olduğunu iddia ediyor. Şirket, yaptığı bir açıklamada lokomotifin 270 kilogram hidrojen taşıma kapasitesine sahip olduğunu ve bu sayede 190 saat aralıksız çalışabildiğini iddia etti. 

Bu başarı, CRRC’nin Kuzey Çin bölgesindeki demiryollarındaki araçları hidrojenle çalışır hale getirmek için Ningxia-Ningdong tren hatları şirketi ile girdiği ortaklığın ilk meyvesi oldu. Lokomotif, 800 kW kapasite ile dünyadaki tüm trenler arasında en büyük yakıt hücresi kapasitesine sahip.

Dizel ile çalışan trenleri hidrojenli hale getirmenin yeni bir hidrojenli tren üretmekten daha ucuz olduğu hesaplanıyor. Ayrıca bu yöntemde tren hatlarının elektrikli hale getirmenin zorunlu olmaması,  bu opsiyonu karbon salınımını azaltma yönünde daha ucuz bir alternatif haline getiriyor.

İlginizi çekebilir:  Dünya’nın ilk hidrojenli balıkçı gemisi 2024’te
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER