Ana SayfaOTOMOTİVHidrojenli Hyundai seneye yeniden yollarda

Hidrojenli Hyundai seneye yeniden yollarda

Hyundai, Nexo isimli hidrojen yakıt hücresi ile çalışan modelini 2024 yılında tekrar piyasaya sürmeyi planlıyor.

Hidrojen Haber- Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, orijinalini 2018 yılında çıkardığı hidrojen yakıt hücreli Nexo modelini 2024’te tekrar piyasaya süreceğini açıkladı. Nexo’nun 2024 modeli beklentilerin aksine, 2018 modelinin aynısı olacak. Nexo, Toyota’nın Mirai modeli ile birlikte dünyadaki seri üretimde olan 2 hidrojenli özel araçtan birisi.

Hyundai’nin bu hamleyi Toyota’nın yakın zamanda ikinci neslini piyasaya sürdüğü hidrojenli Mirai modeli ile rekabet edebilmek için yaptığı tahmin ediliyor. Ancak Toyota’nın aksine Hyundai’nin modeli değiştirmeden piyasaya sürüyor olması, oldukça dikkate değer. 

Hyundai başkanı Euisun Chung daha önce şirketin Nexo’nun menzilini “gelecekte” 800 km’ye (497 mil) çıkarmayı planladığını açıklaması 2024 modelinin menzilinin yükseltileceği dedikodularına yol açsa da, otomobilin menzili 354 mil. Bu model Mirai’nin 330 ila 402 mil arasında değişen üç modeliyle rekabet edebilir.

Hyundai arabayı piyasaya sürerken 2018 modeliyle ilgili geri dönüşlere göre modelin donanımların azaltıp bazı kişiselleştirilebilir opsiyonlarını standart hale getireceğini açıkladı. Modelin satış fiyatı Güney Kore’de 69,5 milyon Won (54 bin dolar civarı) . Ancak ülkedeki devlet teşvikleri ile birlikte alıcıya yansıyan fiyat 37 milyon Won’ a düşecek. (29 bin dolar civarı)

Yerel analist SNE Research’e göre Hyundai, 2018’den bu yana iç pazarında 31.995 adet Nexo sattı ve bu, küresel satışlarının yüzde 90’ından fazlasını temsil ediyor.

İlginizi çekebilir:  Porsche yeşil çelik için H2 Green Steel’le anlaştı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER