Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENYeşil hidrojende İrlanda-Almanya işbirliği  

Yeşil hidrojende İrlanda-Almanya işbirliği  

İrlanda ve Almanya, yeşil hidrojen konusunda işbirliği yapmak için ortak bir bildirge imzaladı. Almanya bu anlaşmayla hidrojen ihtiyacını güvenceye almak istiyor.

Hidrojen Haber- İrlanda ve Almanya, yeşil hidrojen konusunda işbirliği yapmak için ortak bir bildirge imzaladı. Almanya bu anlaşmayla hidrojen ihtiyacını güvenceye almak istiyor.

Aurora Energy Research’ün son analizleri, İrlanda’nın 2030 yılına kadar Avrupa’daki “en ucuz” hidrojeni üretebileceğini gösteriyor. Araştırmaya göre İrlanda Almanya’dan %35 ve İspanya’dan %8 daha ucuza hidrojen üretebilir.

İrlanda Hükümeti, on yıl içinde kadar 5GW enerji üretim hedefini belirledi. Ek olarak hidrojen üretimi için de 2 GW açık deniz rüzgâr enerjisi hedefi bulunuyor. Hükümete göre bu 2GW, 6TWh’e kadar enerji sağlayabilir ve elektrik sektörünün nihai enerji ihtiyacının yüzde 10’undan fazlasını, endüstri ihtiyacının yüzde 21’ini veya toplam ulaşım ihtiyacının yüzde 6-7’sini karşılayabilir.

Rus gazının önceki en büyük ithalatçılarından biri olan Almanya, uluslararası ortaklarla çok sayıda kamu ve özel anlaşma imzalayarak gelecekteki hidrojen arzını güvence altına almak için 2023 boyunca önemli adımlar attı.

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Parlamento Devlet Sekreteri Mario Brandenburg,anlaşmayla ilgili olarak; “Almanya öngörülebilir gelecekte net bir enerji ithalatçısıdır ve öyle kalacaktır. Bu nedenle İrlanda gibi bol yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip ülkelerle araştırma ortaklığı, Almanya ve genel olarak AB için çok önemli. İrlanda ve Almanya arasındaki bu işbirliğinin sonuçları, AB’nin enerji geçişini hızlandırmaya yardımcı olacak ve daha güvenli bir Avrupa’ya yol açacaktır” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Almanya’da hidrojen istasyonlarına büyük yatırım
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER