Ana SayfaÇEVRESELKaliforniya’da işçi sendikalarından hidrojen çağrısı

Kaliforniya’da işçi sendikalarından hidrojen çağrısı

Kaliforniya’da altı güçlü işçi sendikası, vali ve yasama liderlerine,  altyapı çalışmaları için devlet çevre fonlarının yüzde 30’unun hidrojene tahsis edilmesini istedi. Sendikalar mektuplarında hidrojenin temiz çevrenin yanında nitelikli işgücü istihdamı açısından da önemli olduğunu vurguladılar.

Hidrojen Haberleri- Kaliforniya ‘da Devlet Binaları ve İnşaat Konseyi, Kaliforniya İşçiler Devlet Konseyi, Demir İşçileri Bölge Konseyi, Kaliforniya-Nevada İşletme Mühendisleri Konferansı, Kaliforniya Devlet Boru Ticaret Konseyi ve Kaliforniya Demir İşçileri Bölge Konseyi’nin valiye ve yasama liderlerine mektup gönderdi. İletilen mektupta, sıfır emisyonlu araç hedeflerine ulaşmada hidrojenin devlet fonlarından hak ettiği payı almadığı sürece program fonlarının yenilenmesine karşı çıkacaklarını söylediler.

İşçi sendikalarının yenilenen yasama için karşı çıkması beklenen fonların neredeyse tamamı elektrikli araç altyapısına ayrılmışken, hidrojen bugüne kadar fonların yüzde 4’ünden azını almıştı. Hidrojenin hem çevresel hem de ekonomik faydalarına atıfta bulunarak, sendikalar 10 yıl içinde 300 milyon dolarlık fonun yaklaşık yüzde 30’unu hidrojen altyapısını geliştirilmesi için harcanmasını  talep ediyorlar.

Sendikalar mektuplarında: “Hidrojenli araçlar, endüstrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve Kaliforniya’nın çevresini ve altyapısını korumak için gerekli olacaktır. Çevresel özelliklerinin ötesinde, hidrojen petrol ve gaz sektörlerinde eğitimli ve yetenekli, yüksek ücretli işgücü istihdamı sağlayacaktır.” ifadesini kullandılar.

İlginizi çekebilir:  Almanya, Nijerya'dan hidrojen alacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER