Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİÇin Brezilya’da yeşil hidrojen için temiz enerji üretecek

Çin Brezilya’da yeşil hidrojen için temiz enerji üretecek

Çin Genel Nükleer Enerji Grubu (CGN), Brezilya’da yeşil hidrojen üretimi ihtiyacına yönelik 14 GW’lık  yenilenebilir enerji projesi için ABD li enerji şirketi Quinto Energy ile bir anlaşma imzaladı.

Hidrojen Haber- Çin Brezilya’da yeşil hidrojen için temiz enerji üretecek. Mutabakat Zaptı kapsamında, CGN Brazil Energy ve Quinto Energy, Brezilya’nın Bahia eyaletinde devasa rüzgar ve güneş enerjisi kompleksi kurmayı hedefliyor. Şirketler, 14GW’lık yenilenebilir enerji kapasitesinin ne kadarının hidrojen üretimine ayrılacağını söylemedi.

CGN Brezilya Enerji İş Geliştirme Direktörü André Martini, anlaşmayla ilgili ; “Quinto ile uzun süredir temas halindeyiz, ancak son zamanlarda bazı hidrojen ve amonyak projeleri üzerinde çalışıyoruz ve bunları piyasada gördüğümüz en tutarlı projelerden biri olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Quinto Energy’nin CEO’su Rafael Cavalcanti ise Bahia bölgesinin büyük ölçekli yeşil hidrojen üretimi için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Cavalcanti, “Bahia’nın yeşil hidrojen üretimi potansiyelini büyük ölçüde gören CGN ile çok güçlü bir sinerjimiz var” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Hidrojen İngiltere’ye 124 milyar sterlin ve 1,6 milyon kişilik istihdam getirecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER