Ana SayfaOTOMOTİVMercedes Green Steel'den yeşil çelik alacak

Mercedes Green Steel’den yeşil çelik alacak

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, İsveçli yeşil çelik üreticisi H2 Green Steel ile Avrupa üretim tesisine 50 bin ton hidrojenle üretilen çelik için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı.

Hidrojen Haberleri- H2 Green Steel ilk ile şirketin yatırımcılarından biri olan Mercedes,   yeşil çelik alım anlaşması yaptı. Bu anlaşmayla yeşil çelik, şirketin otomobil üretiminden kaynaklanan çevresel etkisini azaltmaya yardımcı olmak için kullanılacak.

Mercedes-Benz Group AG’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Markus Schäfer anlaşmayla ilgili  ” Avrupa’daki üretim tesislerimiz için yapılan alım anlaşmasıyla Mercedes-Benz ve H2 Green Steel, karbondan arındırılmış, bölgesel ve esnek bir çelik tedarik zincirinin oluşturulmasını hızlandırıyor. Aynı zamanda, Kuzey Amerika’da sürdürülebilir bir çelik tedarik zinciri kurmak amacıyla ortaklığımızı bir sonraki seviyeye taşıyoruz, bu da otomobil endüstrisini daha esnek ve sürdürülebilir hale getirmeye yönelik bir başka önemli adım” dedi.

1 Haziran’da H2 Green Steel, İsveç’in Boden kentindeki yeşil hidrojen üretim tesisi için çelik üretim sürecini besleyecek tam bir çevre izni aldı. 2025 yılında üretime başlama hedefiyle Boden tesisi, 2030 yılına kadar yılda beş milyon ton yeşil çelik üretebilir.

İlginizi çekebilir:  Hidrojen istasyonunda rekor verimlilik
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER