Ana SayfaOTOMOTİVMerdeces hidrojenli otobüsünü görücüye çıkardı

Merdeces hidrojenli otobüsünü görücüye çıkardı

Daimler Mercedes, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Küresel Toplu Taşıma Zirvesi'nde hidrojen yakıt hü’creleriyle desteklenen elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı.

Daimler Mercedes, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’nde hidrojen yakıt hü’creleriyle desteklenen elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı. 

eCitaro, Mercedes-Benz’in üçüncü nesil lityum-iyon pilleri ile menzil artırıcı olarak hidrojen yakıt hücreleri kullanıyor.
Solo olarak tanımlanan otobüste toplam 294 kWh kapasiteli üç pil paketi yer alırken, körüklü versiyonda bu sayı 4’e çıkıyor. Hidrojen yakıt hücresi olarak ise Toyota’nın 60 kW’lık bir çıkışa hücreleri kullanılıyor.

ANA KAYNAK DEĞİL MENZİL ARTIRICI

Mercedes’in eCitaro’sunun menzili körüklü versiyonda 350 kilometreye kadar ulaşırken, bu rakam solo otobüste 400 kilometreyi buluyor. Otobüste hidrojen ana enerji kaynağı olarak değil, menzil artırıcı olarak kullanılıyor. Yassı ve kompakt bir yapıya sahip olan 240 kilogramlık hidrojen yakıt hücreleri, tasarımda otobüsün tavanına yerleştirilmiş. Hücrelerin ömrü kullanıma bağlı değişkenlik göstermek kaydıyla 7 ila 10 yıla eşit 40 bin saat olarak öngörülüyor. 

Körüklü otobüslerde 5’er kg’lık 6-7 hidrojen tankı bulunurken, solo otobüslerde 4 tank yeterli oluyor.  

İlginizi çekebilir:  Siemens Enerji’den yeşil hidrojen için ilk adım
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER