Ana SayfaİŞ DÜNYASISanko Enerji CEO’su: Hidrojen teknolojileri yaygınlaşacak

Sanko Enerji CEO’su: Hidrojen teknolojileri yaygınlaşacak

Sanko Enerji CEO'su Hakan Yıldırım'a göre hidrojen enerjisi geliştirme yarışında Türkiye ar-ge ve prototip çalışmalarıyla dünyaya paralel ilerleme sağlıyor.

Hidrojenhaber – Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Bloomberg HT kanalında katıldığı bir programda Türkiye’deki yenilenebilir enerji trendlerini ve yeni yatırımları değerlendirdi. 

Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarının rüzgar, güneş, batarya ve hidrojen ağırlıklı olacağına işaret eden Hakan Yıldırım, rüzgar ve güneşin artık olgunlaştığını, bunların ardından 3-4 yıl içinde bataryaların, daha sonra da hidrojen teknolojilerinin yaygınlaşacağını söyledi. 

ÖLÇEK BÜYÜDÜKÇE MALİYETLER DÜŞECEK

Bugün itibariyle lityum-iyon ve hidrojen depolama sistemlerinin maliyetleri yüksek olduğunu belirten Sanko Enerji CEO’su, projeler artıp ölçek büyüdükçe yakın zamanda bu maliyetlerin düşeceğini kaydetti. 

Hakan Yıldırım, Türkiye’nin küresel ölçekte trendleri gözleyip zamanında kapasite geliştiren bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi. Rüzgar ve güneş teknolojilerinde büyük ölçüde yerliliğin yakalandığını ve yurtdışı pazarlara ihracatın başladığını söyleyen Yıldırım, bataryada da depolamalı santral lisanslarıyla doğru bir hamle yapıldığını kaydetti. 

HİDROJEN YARIŞINDA TÜRKİYE

Hidrojende ise dünyanın “Çevreyi kirletmeden nasıl üretiriz? Nasıl depolarız? ve Nasıl nakliyatını yaparız?” sorularına yanıt aradığını kaydeden Hakan Yıldırım, Türkiye’de de buna paralel üniversite-özel sektör işbirliğinde ar-ge ve prototip projeler geliştirildiğini bildirdi. 

İlginizi çekebilir:  Mississippi ve Ohio’da yeşil çeliğe 1 milyar dolar
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER