Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİFinlandiya'ya 3 yeşil hidrojen tesisi

Finlandiya’ya 3 yeşil hidrojen tesisi

Amerikan şirketi Plug Power Finlandiya’da toplam 2,2 GW üretim kapasitesine sahip olacak 3 adet yeşil hidrojen üretim tesisi açmayı planlıyor.

Hidrojen Haber- Amerikan şirketi Plug Power Finlandiya’da  3  yeşil hidrojen üretim tesisi açmayı planladığını açıkladı. Tesislerin üretim kapasiteleri 2,2 GW olacak olan ve yeşil hidrojenden türetilmiş amonyak, yeşil çelik ve sıvı hidrojen üretecek. Tesislerin 2030 yılında çalışmaya başlaması planlandı.

Şirketin projeyi Finlandiya’da yapmayı seçmesinin bu ülkede ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kullanan düşük karbonlu güç taşıma şebekesini kullanılması Avrupa Birliği’nin  standartlarına uyan yeşil hidrojen üretimini sağlayarak teşvik alabilmek.  Ancak şirketin bunu başarabilmesi için Finlandiya’nın güç şebekesinin nükleer enerji kullanan kısmı yerine yenilenebilir enerji kullanan kısmını kullanması gerekecek.

Finlandiya gelecekte yüzde 90 yenilenebilir bir şebeke statüsüne hak kazanabilir: Uluslararası Enerji Ajansı IEA, Finlandiya’nın 2030 yılına kadar rüzgar kapasitesini neredeyse üç katına çıkaracağını tahmin ediyor

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk yüzen tesisinde yeşil hidrojen üretilecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER