Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENAvrupa Birliği'nden Arjantin'e yeşil hidrojen desteği

Avrupa Birliği’nden Arjantin’e yeşil hidrojen desteği

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, 10 milyar avro tutarındaki Latin Amerika yenilenebilir enerji destek fonunun bir kısmının Arjantin’e verileceğini açıkladı.

Hidrojen Haber- Avrupa Birliği’nin Avrupa Komisyonu’nun başkanı Ursula von der Leyen, Güney Amerika’daki ziyaretlerinde bu sefer Arjantin’e uğradı. Başkan ziyaretinde Latin Amerika’da sürdürülebilir enerjiyi desteklemeyi amaçlayan 10 milyar Avroluk fonun bir kısmını Arjantin’e vaat etti. Ancak aktarılacak tutar belli değil.

Fonun amacı, Avrupa ve Latin Amerika arasındaki yenilenebilir enerji tedarik zincirlerini desteklemek. Avrupa Birliği, fonun ne kadarının yeşil hidrojene ve ne kadarının Arjantin’e gideceğini henüz açıklamadı.  Yatırım fonu direkt olarak Avrupa Birliği’nin kasalarından çıkacak ve uygun ülkelerle ikili anlaşmalar imzalayan devletlerden ve özel sektörden gelecek nakitle desteklenecek.

Avrupa Birliği ‘nin “Küresel Ağ Geçidi Fonu”, 2027 yılına kadar Avrupalı yatırımcıların desteği ile denizaşırı stratejik sektörlere toplamda 300 milyar dolarlık yatırım sağlamayı planlıyor.

İlginizi çekebilir:  Yeşil hidrojen şirketi 140 milyon dolar kar bekliyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER