Ana SayfaİŞ DÜNYASIYeşil hidrojen şirketi 140 milyon dolar kar bekliyor

Yeşil hidrojen şirketi 140 milyon dolar kar bekliyor

Amerikan yeşil hidrojen şirketi Plug Power, bu sene 50 -140 milyon dolar arası kar etmeyi bekliyor. Bu açıklama şirket hisselerini arttırdı.

Hidrojen Haber- Amerikan yeşil hidrojen şirketi Plug Power’ın CEO’su Andy Marsh yaptığı bir açıklamada “Düşünceme göre bu sene 1,2 ile 1,4 milyar dolar arası gelir elde ederiz ve bu durumda gelirimizde yüzde 70 artış sağlamış oluruz.” diyerek şirketin bu seneki finansal başarısı hakkında yorumda bulundu.  CEO’nun bu açıklaması üzerine şirket hisselerinin değeri 1 hafta içerisinde yüzde 10 artarak sene başında yaşadığı düşüşü kısmi olarak gidermiş oldu. 

Şirket, sene içerisindeki gelirlerindeki artışın seviyesi ile orantılı 50-140 milyon dolar arası kâr ederek geçtiğimiz senelerdeki yaşadıkları ağır zararlardan sonra önemli bir zafer elde edeceğini hesaplıyor. Şirket, gelirlerinin 780 milyon dolarını elektrolizör ve diğer ekipman satışlarından, 620 milyon dolarını ise hidrojenin forkliftler için yakıt hücresi kullanımı gibi alanlardan geleceğini öngörüyor. 

Plug Power’ın finansal başarısındaki ana sebepler ise , devlet teşviklerinden efektif bir şekilde faydalanmaları ve yenilenebilir hidrojen fabrikalarına yaptıkları yatırımlarının kâr getirmeye başlaması olarak açıklanıyor. Marsh’ın yaptığı bu açıklama, hidrojen şirketlerinin gelecekteki potansiyelin göstermesi açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Plug’ın 2030 yılına kadar günde 2 bin ton yeşil hidrojen üretimi ile yakıt hücreleri ve elektrolizörler için 10 GW elektrik üretme hedefi bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  Sabancı üniversitesi çalışması yeşil hidrojen maliyetini düşürebilir
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER