Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİDünyada ilk kez hidrojenle alüminyum üretildi

Dünyada ilk kez hidrojenle alüminyum üretildi

Norveç şirketi Norsk Hydro, İspanya Navarra’daki tesisinde fosil yakıt yerine yeşil hidrojenden alüminyum üreterek dünyada bir ilke imza attı

Hidrojen Haber- Dünyanın en büyük alüminyum üreticilerinden Norsk Hydro, deneysel bir metod ile fosil yakıt tüketmeden, yeşil hidrojen kullanarak alüminyum üretti. Şirketin bu başarısı, dünyada bu alanda bir ilk oldu. 

Test, Hydro’nun yeşil hidrojen yan kuruluşu Hydro Havrand tarafından, hidrojen brülör teknolojisinin tasarımına ve tedarikine katkıda Fives ile ortaklaşa yürütüldü ve yönetildi.

Norveçli şirket, deney çerçevesinde 3 birim hidrojenli fosil yakıt karışımı ve 6 birim saf yeşil hidrojen kullanarak 225 ton yenilenebilir enerji ile üretilmiş alüminyum üretti. Şirket, test için Nippon Gases şirketinden tedarik edilmiş, toplam 3 bin kilogram yeşil hidrojen kullandı.

Norsk Hydro hidrojenle üretilen alüminyumun yanma biçiminin metan gazına göre farklı olması nedeniyle kalite farkı oluşup oluşmadığını araştıracak. Araştırmanın sonbaharda tamamlamış olması bekleniyor. Firma araştırma tamamlandıktan sonra bulguları halka açıklamayı planlıyor.

İlginizi çekebilir:  Destinus’tan hidrojenli süpersonik uçak!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER