Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİBelçika’dan yeşil çelik fabrikasına büyük teşvik

Belçika’dan yeşil çelik fabrikasına büyük teşvik

Belçika ArcelorMittal şirketinin önce fosil yakıtla daha sonra yeşil hidrojenle çalıştırmayı planladığı çelik fabrikasına 280 milyon avroluk teşvik verdi.

Hidrojen Haber- Belçika hükümeti, ArcelorMittal şirketinin Gent bölgesinde inşa etmeyi planladığı yeşil çelik projesine Avrupa Birliğinden destek alarak 280 milyon avroluk teşvik vereceğini açıkladı. İnşa edilecek olan çelik fabrikası başlangıçta fosil yakıt ile çalışacak ve sonrasında yeşil hidrojen ile çalışır hale getirilecek. 

Fabrikanın, öncesinde fosil yakıt ile çalışacak olmasına rağmen bu denli büyük bir teşvik alabilmiş olması bazıları için soru işareti yarattı. Ayrıca gelecekte hidrojen ile çalışır hale gelmesinin planlamasına rağmen bunun için herhangi bir zaman kısıtlaması olmaması da bu soruları daha da büyütüyor. Bu kadar büyük bir teşviğin amacının, çelik sektörünün fazlaca fosil yakıt kullanan bir endüstri olmasından dolayı, yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak için mevcut standartların bu sektör için biraz daha gevşetilmesi olabilir.

Lüksemburg kökenli şirket ArcelorMittal, daha önce de Avrupa ve Kanada’dan teşvik alırken Hindistan’da fosil yakıt ile çalışan fabrikalar kurmaya devam ettiği için eleştirilmişti. Ayrıca şirket İspanya hükümetinden, Belçika’daki benzer bir proje için 460 milyon avroluk teşvik almıştı.

İlginizi çekebilir:  Destinus’tan hidrojenli süpersonik uçak!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER