Ana SayfaOTOMOTİVMAN Hidrojenli TIR’lara mesafeli

MAN Hidrojenli TIR’lara mesafeli

Birçok ünlü otomotiv firması ağır taşıtlarda hidrojen kullanımı için yeni teknolojiler geliştirmek için çalışırken Avrupa’nın ikinci en büyük tır firması MAN’ dan farklı bir yorum geldi. MAN’ın CEO’su nakliyat sektöründe elektrikli araçların hidrojenli araçlara göre çok daha önemli olacağını iddia etti.

Hidrojen Haber- Hidrojeni uçaklardan trenlere, ağır iş makinelerinden otomobil ve kamyonlara kadar elektrikli araçların alternatifi bir teknoloji olarak gören birçok şirket bulunuyor. Öte yandan Alman kökenli, TIR firması MAN’ın CEO’su Alexander Vlaskamp, geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte hidrojenli araçlara göre elektrikli araçların geleceğinin daha parlak olduğunu söyledi. Vlaskamp, “Tahminimizce yollardaki tırların yüzde 80-90’ı elektrikle çalışır olacak.” ifadesini kullandı. Yeşil hidrojenin ise çok pahalı olduğunu ve ücretinin müşterilerin ödemeye razı olduğu tutarların 4-5 katı olduğunu vurguladı.

Vlaskamp,  bunun yanısıra yeşil hidrojenin herhangi bir geleceği olmadığı iddiasında bulunmadı. Man CEO’ su, 150 – 250 ton arasındaki ağırlıklara sahip rüzgar türbinleri gibi ağır yakıtları taşıyan araçlarda hidrojenin kullanımının verimli olacağını belirtti.

İlginizi çekebilir:  Amonyak boru hattı havaya uçuruldu tahıl anlaşması zora girdi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER