Ana SayfaÇEVRESELPolonya’nın ilk hidrojenli lokomotifi işletme onayı aldı

Polonya’nın ilk hidrojenli lokomotifi işletme onayı aldı

Hidrojenli lokomotif, 175 kilogramlık dolu depoyla kesintisiz 24 saat çalışabiliyor.

Hidrojenhaber – Polonyalı tren ve tramvay sistemleri üreticisi PESA, hidrojenle çalışan ilk lokomotifini işletmek için onay aldı.  

PESA’nın birkaç yıldır üzerinde çalıştığı lokomotif, sıfır emisyonlu bir hidrojen sürücüsü ile donatıldı. Her biri 180 kW gücünde dört motorla çalışan lokomotifin enerjisi, 85 kW gücündeki iki hidrojen hücresi tarafından sağlanıyor. Sistem, hidrojen ve atmosferdeki oksijen arasındaki kimyasal reaksiyon yoluyla elektrik voltajı üretiyor. 

Hidrojeni toplam kapasitesi 175 kg olan tanklarda depolayan lokomotif, dolu depoyla 24 saat sürekli çalışabiliyor. ma için bir yakıt ikmali yeterlidir.

PESA, hidrojen tahrikinin raylı araçlarda uygulanmasına yönelik çalışmalar 2019 yılında başladı. Ancak Polonya’da suyu elektrolize etmek için gereken elektrik kömürle çalışan elektrik santrallerinden elde ediliyor. Bu nedenle lokomotif ‘yeşil hidrojen’ kullanmıyor.  

Polonya’dan önce 2022 yılının Ağustos ayında Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde dizel trenler, kademeli olarak hidrojenle çalışan trenlerle değiştirilmeye başlanmıştı. 

İlginizi çekebilir:  Mısır'dan hidrojene büyük teşvik!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER